29.09.2010

Rationamentul unei lumi real-imaginare (sau Excremente mentale 2)Extraterestru. Extra terestru. Ce este extraterestru? Ce este extra terestru? Copacul sau macaraua? Metroul sau cascada? Pomelo sau marul? Gripa sau paracetamolul?


Religia este doar o chestie imaginara bazata pe faptul stiintific si adaptata in fuctie de traditie si gust. Fiecare si-a "imputernicit" zeul si credinta dupa traditia si gusturile impuse inconstient in functie de pozitia de pe glob. Deci religia nu este decat un sistem de aparare instinctiv de care omul nu se poate lipsi pentru ca-i usureaza intelegerea stiintei exacte si are nevoie in subconstient de libertatea de a alege. Ca ultima concluzie pot spune ca desi, asa cum stim cu totii, Adevarul este unul singur, noi toti avem nevoie de dezbateri si negari pentru a simti ca traim cu adevarat intr-o dulce minciuna. Si nu asta ne face rai; asta ne face naivi si limitati.


Noi suntem miezul infinitului. Suntem bine stransi intre macroinfinit si microinfinit. Ne nastem din microinfinit si evoluam prin moarte catre macroinfinit.


A fi sau a nu fi? A fi om sau a nu fi masina? A fi liber sau a nu fi comod? A fi sanatos sau a nu fi in apropierea unei farmacii? A fi in viata sau a nu fi in acte? A fi bogat sau a nu fi cumparat? A fi milostiv sau a nu fi batjocorit? A fi de partea cui? A nu fi!


Nu exista Dumnezeu si Diavol. Dumnezeu si Diavolul sunt fiecare din noi. Ei trebuie gasiti, intelesi, acceptati si apoi echilibrati. Noi suntem oameni. Noi suntem materie vie. Tot ce este viu pe planeta este natural. Inafara de modificarile genetice. In viu se gaseste Dumnezeu si Diavolul. In viu modificat genetic se gaseste Dumnezeu si Diavolul. Sa traiesti fara sa te intrebi cine si unde este Dumnezeu si Diavolul este ca si cum nu ti-ar pasa de persoana ta. Nu trebuie sa crezi doar in Dumnezeu sau doar in Diavol. Trebuie sa crezi in tine si sa-i gasesti pe Ei. Cei ce cred in Dumnezeu clar nu cred in Diavol – si invers. Cei ce cred in Dumnezeu, desi pe Diavol il recunosc, spun ca nu cred in el. La fel si cei ce cred in Diavol. Cei ce cred in Dumnezeu nu cred in ei insisi. La fel si cei ce cred in Diavol. Ateii nu cred nici in Dumnezeu nici in Diavol. Ei cred in ei. Dar nu este de ajus sa crezi in tine si atat. Trebuie sa crezi in Dumnezeul si Diavolul din tine. Daca nu iti pui intrebari deloc despre ei si nu incerci sa ii gasesti undeva si sa le afli misiunile, esti ateu si esti pierdut. Este ca si cum o crima s-a petrecut si victima este taiata marunt, deci nu se stie cine e, iar criminalul este de negasit. Tre sa sapi, sa cauti probe, sa te gandesti, sa muncesti, sa cauti, sa pui toate stiintele laolalta astfel incat sa ajugi sa stii cu siguranta cine e victima, sa gasesti criminalul, si sa afli cum si de ce s-a petrecut crima. Sa o intelegi. Exact asa este si cu Dumnezeu sau Diavolul. Tre sa sapi, sa cauti probe, sa te gandesti, sa muncesti, sa cauti, sa pui toate stiintele laolalta astfel incat sa ajungi sa stii cu siguranta cine este Dumnezeu, cine este Diavolul, si sa afli cum si de ce sunt si sunt acolo unde sunt. Sa-I intelegi. Nu te limita la ce a spus o singura persoana, sau la ce transmite o anumita religie sau stiinta sau teorie. Ia-le pe toate, amesteca-le cu grija si apoi scoate din ele ce-i mai bun, pune unde se potriveste si apoi arunca tot ce a fost si a ramas in plus din toate. Exact ca atunci cand mananci diferite tipuri de mancare iar in stomac se face amestecul, el reusind sa le dizolve, sa le marunteasca cu ajutorul sucului gastric ca apoi organismul sa-si ia ce are nevoie ca sa-i fie bine iar apoi ce ramane si ce nu e bun din tot ce a fost, sa fie dat afara. Desi uneori poate produce discomfort.


Razboiul cel mai greu este intre realitatea exterioara fiind perceptia exteriorului asupra eului (si invers) si realitatea interioara adica perceptia interiorului asupra eului (si invers). Totul sta in puterea de a accepta lupta si de a invata din ea. De fapt asta fiind formarea si evolutia individului. Dementa apare atunci cand se neaga castigarea sau pierderea unei batalii. Constiinta moare si egoul urla sau constiinta rabufneste si egoul moare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu